Reinsalu mõistis hukka hiljuti avatud raudteeühendust Venemaa ja Krimmi vahel (8)

Copy
Urmas Reinsalu.
Urmas Reinsalu. Foto: Konstantin Sednev

Välisminister Urmas Reinsalu (Isamaa) mõistis hukka Venemaa ja Krimmi ühendava raudtee avamist. 

«Krimmi Venemaaga ühendav Kertši väina raudteeühendus on järjekordne Ukraina suveräänsuse ja territoriaalse terviklikkuse ränk rikkumine Venemaa poolt, mille eesmärk on Krimmi veelgi enam isoleerida,» kirjutas Reinsalu Twitteris.  «Kordame oma täielikku toetust Ukraina suveräänsusele ja territoriaalsele terviklikkusele,» lisas minister.

Täna ületas Kertši väina silda esimene reisirong Peterburist

Venemaalt Krimmi poolsaarele viivat 19 kilomeetri pikkust silda ületas ööl vastu kolmapäeva esimene reisirong. Rong marsruudil Peterburi-Sevastopol väljus viimasest rongipeatusest enne Kertši väina Tamani poolsaarel kell kaks öösel. 

Rong ületas silla ja jõudis Krimmi poolsaarele umbes 24 minutiga. 

Venemaa president Vladimir Putin avas Kertši väina ületava silla reisirongidele esmaspäeval 23. detsembril. 

Peterburi-Sevastopoli rong, mis peaks läbima 2471 kilomeetrit 43,5 tunniga, väljus Peterburi Moskva vaksalist esmaspäeval. 

Esimene rong Moskvast Simferopolisse väljus Moskva Kaasani vaksalist 24. detsembri õhtul. 

Rongid Krimmi ja Venemaa vahel läbisid varem Ukrainat, kes peatas raudteeliikluse poolsaarele 2014. aastal. Ukraina peab Krimmi poolsaart enda koosseisu kuuluvaks annekteeritud regiooniks.

Autodele ja bussidele avati sild 16. mail 2018, veokitele 1. oktoobril samal aastal. Kaubarongid hakkavad silda kava järgi ületama 2020. aasta suvel.

Euroopa Liit kritiseeris esmaspäeval karmisõnaliselt raudteeliini avamist Venemaa ja annekteeritud Krimmi poolsaare vahel, nimetades seda Ukraina suveräänsuse veel üheks rikkumiseks.

Kommentaarid (8)
Copy
Tagasi üles