Jasikevičiuse eduretsept: lukusta end saali ja tööta

Ville Arike
, reporter
Copy
Žalgirise peatreener Šarūnas Jasikevičius omas elemendis.
Žalgirise peatreener Šarūnas Jasikevičius omas elemendis. Foto: Matteo Bazzi/EPA/Scanpix

Omaaegne tippkorvpallur, praegu Leedu au ja uhkust Kaunase Žalgirist juhendav Šarūnas Jasikevičius rääkis enne jõulupühi oma põhimõtetest, mängija- ja treeneriaastatest. Tema amet on muutunud, kuid kreedo mitte: töö ja ainult töö, kõlab tema retsept.

Organisatsiooni kasvu kõigisse tahkudesse panustav Leedu meisterklubi on käesoleval hooajal käima lükanud veebipõhise jutusaate «#ZalgirisOnAir» ning selle aasta viimaseks külaliseks kutsutigi klubi peatreener. Juttu jagus poolteiseks tunniks ning Jasikevičiuse huvitavamatest mõtetest on üht-teist kõrva taha panna nii noorel sportlasel kui ka juba mõndagi näinud treeneril.

Psühholoogiast oma arvamus

Kui Jasikevičiuselt küsiti, kas ta on kasutanud ka spordipsühholoogide abi, kõlas vastuseks: «Minu silmis on psühholoogia väga lihtne. Ka Žalgirise peatreenerina ütlen mängijatele: kui teeme midagi kehvasti, tuleb rohkem töötada. Nii lihtne see ongi. See on mu ainus psühholoogia. Lukusta end saali ja tööta. Lisaks toitu õigesti, viska elust ebavajalik kõrvale, maga paremini. Muud retsepti pole.

Võime ju muuta seda või teist väikest detaili. Ent päeva lõpuks saad ainult sina ise selle töö ära teha. Võlukepikest pole. Nii et minu jaoks psühholoogia... on olemas, kuid see on väline objekt. Mine ja tööta! Kuku maha, löö põlved veriseks, võitle.»

Jasikevičiuse sõnul on seda õpetanud talle elu ise ja mõni hea treener, otsest mentorit pole tal olnud. «Kui oled jõudnud mingile tasemele, siis arvatavasti tead, kuidas oled selle tee läbi käinud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles