Vene sõja­lennukid ohustavad Eesti lennuliiklust

Andres Einmann
Copy
Vene sõjalennukid on tekitanud ohtlikke olukordi, minnes reisilennukitele liiga lähedale.
Vene sõjalennukid on tekitanud ohtlikke olukordi, minnes reisilennukitele liiga lähedale. Foto: Vadim Savitsky

Kuigi Venemaa väitel on nende sõjalennukid hakanud viimase kahe aasta jooksul lendama Läänemere kohal sisselülitatud transpondritega ja olema raadiosides lennujuhtimiskeskusega, ei näe Eesti õhuvägi ja lennujuhid lennuturvalisuses märkimisväärset paranemist.

Venemaa välisministeeriumi teise Euroopa osakonna juht Sergei Beljajev väitis detsembri keskel uudisteagentuurile RIA Novosti antud intervjuus, et Vene õhujõud on vastavalt 2017. aasta lõpus kinnitatud kokkuleppele Läänemere kohal Peterburi ja Kaliningradi vahel lennates muutnud oma lennumarsruute ja lennukõrgusi, et vähendada ohtu tsiviillennukitele, samuti on hakatud esitama rohkem lennuplaane ja ollakse raadiosides lennujuhtidega.

Venemaa president Vladimir Putin teatas 2016. aasta juulis Helsingis pärast kohtumist Soome presidendi Sauli Niinistöga, et Venemaa on valmis arutama Läänemere kohal lendavatel sõjalennukite transpondrite sisselülitamist, et need oleks nähtavad reisilennukitele. Venemaa sõjalennukid on tekitanud Läänemere kohale lennates ohtlikke olukordi, lennates reisilennukitele ohtlikult lähedale, samas pole nad väljalülitatud transpondrite tõttu tsiviillennukite pilootidele nähtavad.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles