Reinsalu vastas Moskva ähvardusele: Eesti ei allu ühegi välisriigi survele (8)

Sven Randlaid
, Toimetaja
Copy
Urmas Reinsalu.
Urmas Reinsalu. Foto: Konstantin Sednev

Eesti ei allu ühelegi välisriigile küsimuses, mis puudutab seaduste kohaldamist Eesti territooriumil, sealhulgas ka Sputnikuga seonduvalt, teatas  välisminister Urmas Reinsalu vastuseks Venemaa kõrge võimukandja avaldusele.

Venemaa Föderatsiooninõukogu spiiker Valentina Matvijenko ähvardas neljapäeval, et Moskva vastab karmide meetmetega, kui Eesti ei lõpeta Vene meediaettevõtte Sputnik suhtes rakendatud sanktsioone.

Välisminister Urmas Reinsalu kirjutas neljapäeval Facebooki postituses, et «Eesti Vabariik ei allu ühegi välisriigi survele küsimuses, mis puudutab erapooletut seaduste kohaldamist Eesti Vabariigi territooriumil.»

Reinsalu märkis, et Sputniku küsimuses rakendavad Eesti ametiasutused vastavalt Eesti õiguskorrale Euroopa Liidu sanktsioonipoliitikat, mis on muuhulgas kehtestatud rea Venemaa kodanike suhtes, kes on toetanud agressiooni Ukraina vastu, sellest johtuvalt ka sanktsioonide puutumus Sputnikusse.

«Eesti Vabariik mõistab sanktsioonide põhjuseks oleva Venemaa agressiooni Ukrainas jätkuvalt hukka ja jätkab sanktsioonipoliitika rakendamist vastavalt Euroopa Liidu põhimõtetele ja oma riigisisestele protseduuridele,» rõhutas välisminister.

Kommentaarid (8)
Copy
Tagasi üles