Aasta tudengisõbraks valiti Rein Raud

Merike Teder
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Rein Raud
TLÜ rektor
Rein Raud TLÜ rektor Foto: Pm

Eesti Üliõpilaskondade Liit (EÜL) valis aasta tudengisõbraks Rein Raua, kes on tugevalt väljendanud ja kaitsnud üliõpilasliikumise jaoks olulisi seisukohti nagu akadeemiline vabadus, tasuta õpe ja tudengite sotsiaalsed garantiid.

Tudengielu aastatoetajaks valisid üliõpilased ettevõtluskonkursi Ajujaht, mis edendab noorte ettevõtlikkust ja aitab kaasa uuenduslike ja teaduspõhiste ettevõtete loomisele.

Aasta ettevõtteks valisid üliõpilased Microsofti, kes on üliõpilastele pakkunud ISIC-kaardi alusel mitmeid tarkvaraprogramme tasuta või väga soodsa hinna eest.

Aasta sündmus 2011.aasta kõrghariduspoliitikas on tudengite hinnangul kõrgharidusreformi debati käivitumine. «Samas on reform jäänud venima ja lõppeva aastaga ei suutnud riigikogu tudengisõbraliku reformi käivitamises kokku leppida,» kommenteeris EÜLi esimees Eimar Veldre.

Aasta sündmus tudengielus on üliõpilaste hinnangul Tallinna Tehnikaülikooli tudengimaja avamine.

Aasta partneriks valisid üliõpilased Rektorite Nõukogu ja Eesti Õpilasesinduste Liidu, kes on toetanud tudengisõbraliku kõrgharidusreformi seisukohti.

Tunnustused omistas EÜLi tunnustamise komisjon, kuhu kuulusid EÜLi vilistlaskogu juhatuse, EÜLi juhatuse ja volikogu esindajad ning staažikaim EÜLi töötaja.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles