Berliinis paistab silma vaid hullumeelne

Bretty Sarapuu
, reporter, Berliin
Copy
Neid neide võib pidada klassikalisteks berliinlasteks. Eriskummalise lõikega teksapüksid, tennised ja suur sall on märksõnad, mis Berliini tänavamoodi kõige paremini iseloomustavad.
Neid neide võib pidada klassikalisteks berliinlasteks. Eriskummalise lõikega teksapüksid, tennised ja suur sall on märksõnad, mis Berliini tänavamoodi kõige paremini iseloomustavad. Foto: Bretty Sarapuu

Berliinis silma paistmiseks peab olema julgust panna selga midagi imelikku ja hullumeelset. Lihtsalt ilus või natukene teistsugune ei pane mitte kedagi pilku pöörama, sest seda kõike on juba ammu nähtud. Loomeinimeste Meka ei lepi millegi igavaga.

Naljatamisi nimetatakse üht võimalust sügistalvisel hooajal Berliinis silma paista paadialuse outfit’iks. Seda iseloomustab oma kümme kihti riideid üksteise peal, pluus paistmas välja kampsuni alt, kampsun omakorda jope alt jne. Kodututest eristab moodsaid pealinlasi aga see, et garderoobi kokkupanek ja enese valmis seadmine hommikuti peegli ees nõuab kõvasti aega. Pidavat olema lausa omaette kunst kulutada kõvasti aega selleks, et näha välja nii, nagu sa poleks oma välimusele minutitki ohverdanud.

Suure, karvase ja värvilise mantli sisse pugenud berliinlane vajab täiuslikuks välimuseks veel vaid salli ja mantli ääre alt napilt välja paistvaid botaseid.
Suure, karvase ja värvilise mantli sisse pugenud berliinlane vajab täiuslikuks välimuseks veel vaid salli ja mantli ääre alt napilt välja paistvaid botaseid. Foto: Bretty Sarapuu
Kommentaarid
Copy
Tagasi üles