Vana-aasta õhtu toob lörtsi ja vihma

BNS
Copy
Rakvere linna ilutulestik lastakse taevasse linnuse müüride vahelt nagu eelnevatel aastatelgi.
Rakvere linna ilutulestik lastakse taevasse linnuse müüride vahelt nagu eelnevatel aastatelgi. Foto: Vladislav Musakko

Vana aasta viimasel päeval kujundab Eestis ilma lörtsi- ja vihmase madalrõhuala edelaserv, mis eemaldub õhtuks aga Venemaale ja teeb juba algava aasta esimestel tundidel ruumi kõrgrõhuharjale.

Ilmateenistuse teatel on ööl vastu esmaspäeva pilves ilm. Sajab vihma ja lörtsi, enne keskööd Ida-Eestis ka lund ning esineb jäidet. Puhub edelatuul kiirusega 7-12, puhanguti 15, saartel ja rannikul 10-15, puhanguti kuni 22 m/s. Hommikuks tuul veidi nõrgeneb. Õhutemperatuur on -1 kuni +4 kraadi ja hommikuks läheb veidi soojemaks. Esmaspäeva päeval on pilves ilm. Sajab enamasti vihma, pärastlõunal aga sadu ja pilved hõrenevad. Puhub edela- ja läänetuul 5-12, saartel ja rannikul puhanguti 15-17 m/s. Sooja on 3-8 kraadi.

Teisipäeva öösel on muutliku pilvisusega ilm. Kohati sajab vihma ja lörtsi. Tuul pöördub läänest loodesse 4-10, öö hakul ja hommikul rannikul puhanguti kiirusega 15 m/s. Õhutemperatuur on 0 kuni +5 kraadi. Teisipäeva päeval on muutliku pilvisusega ilm. Kohati sajab nii lund, lörtsi kui ka vihma. Puhub loodetuul 5-12, rannikul puhanguti 15-17 m/s. Õhutemperatuur on 0 kuni +5 kraadi, pärastlõunal läheb veidi külmemaks.

Kolmapäeval, uusaastaööl on muutliku pilvisusega ilm. Kohati võib sadada lund ja lörtsi. Puhub loode- ja läänetuul 4-10, rannikul puhanguti 15 m/s. Õhutemperatuur on -4 kuni +1, saartel kuni +4 kraadi. Uue aasta esimesel päeval on muutliku pilvisusega ilm. Kohati võib sadada lund ja lörtsi. Puhub loode- ja läänetuul 4-10, rannikul puhanguti 15 m/s, õhtuks tuul veidi nõrgeneb. Sooja on 1-5 kraadi.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles