Galerii: Narva maanteel sõitis 67 inimesega reisibuss kraavi, üheksa inimest viidi haiglasse (12)

Agaate Antson
, reporter
Copy

Täna varahommikul kella 4.45 ajal sõitis Peterburist tulnud Ecolinesi reisibuss Tallinna–Narva maantee 30. kilomeetril kraavi. 

​Politsei teatel toimus täna kella 4.45 ajal  Tallinna–Narva maantee 30. kilomeetril liiklusõnnetus, mille käigus sõitis Peterburist Tallinnasse teel olnud reisibuss teelt välja.

Bussis oli 65 reisijat ja kaks bussijuhti. PPA kinnitusel oli avarii hetkel bussi juhtinud mees kaine.

«Ühe esimese möödasõitja Ann-Christine sõnul oli sündmuskoht üsna jube ja näha oli ka verd. Selleks ajaks, kui tema õnnetuspaigale jõudis, olid kõik inimesed bussist välja roninud. 

«Ma sõitsin mööda, aga olin vist üks esimesi, kes sinna jõudis. Mind lehvitati kohe tee äärde,» kirjeldas Ann-Christine.

Ta selgitas, et ootas seal seni, kuni kiirabi ja politsei kohale jõudsid ning kuna ilm oli külm, võttis ta ootamise ajaks bussis olnud ema koos umbes 4-aastase lapsega oma autosse sooja.

«Lapse ema ütles kohe, et tahaks haiglasse minna, aga olin just häirekeskusega rääkinud ja öeldi, et 5–10 minuti pärast peaks kiirabi jõudma. Ilmselt oli tal peapõrutus, sest ta hoidis peast kinni ja kurtis valu. Laps oli šokis, aga tundus, et vähemalt väliseid vigastusi tal polnud,» meenutas ta. Naise sõnul oli bussis olnud ka teisi lapsi, kuid nemad olid juba suuremad.

Ann-Christine sõnul kuulis ta sündmuskohal peamiselt vene ja läti keelt ning tundus, et inimeste vigastused väga suured ei olnud. 

«Verd oli näha, ühel mehel oli käsi katki. Aga tundus, et midagi väga hullu ei olnud, mitte keegi ei lamanud maas,» sõnas ta.

Abi jõudis samuti kiiresti kohale. «Ootasime nii viis kuni seitse esimest autot ära ja kui ära sõitsime, tuli tee peal veel järjest kiirabi- ja politseiautosid vastu. Natuke enne linna piiri tuli vastu juba ka üks tühi buss, mis ilmselt läks ka sinna asendusbussiks,» sõnas ta ja lisas, et abiväed tegutsesid väga kiirelt. 

Eluohtlikke vigastusi polnud

Sündmuskohalt toimetati erinevate vigastustega haiglasse üheksa inimest, kellest neli olid Läti vabariigi kodanikud ja üks Venemaa kodanik. Eluohtlikke vigastusi kellelgi ei ole, kinnitas PPA pressiesindaja Marianne Ubaleht.

Esialgsetel andmetel võis õnnetuse põhjustada bussi tehniline rike, mille tagajärjel kaotas bussijuht sõiduki üle kontrolli ning sõitis teelt välja kraavi.

Kuigi Ecolines Eesti juhatuse liige Elis Kovaljov ütles Delfile, et bussijuhi sõnul oli õnnetuse põhjustanud kokkupõrge teele sattunud objektiga, lükkas PPA pressiesindaja Marianne Ubaleht selle versiooni praeguse seisuga ümber. Politseile teadaolevalt oli siiski tegemist rikkega, kuna bussijuht oli enne bussi juhitavuse kaotamist kuulnud kolksatust. Kõik sündmuse täpsemad asjaolud on veel väljaselgitamisel.

Ülejäänud reisijad toimetati asendusbussidega sihtpunkti ning õnnetuspaigale jäänud omanikuta pagasi saavad reisijad kätte Ida-Harju politseijaoskonnast aadressil P. Pinna 4.

Kui keegi nägi täna öösel toimunud avariid pealt, palub politsei sellest teavitada hädaabinumbril 112.

«Erinevad juhtumid bussidega on viimastel päevadel pildis olnud – Narvas kinnipeetud joobes bussijuht ja Leedus avarii teinud buss, kus tänu juhi oskuslikule käitumisele pääseti hullemast. Vaatamata sellele, et tänase õnnetuste põhjused on erinevad, saab reisija alati ise enda turvalisuse nimel palju ära teha. Kohe sõidu alguses tuleb bussi istudes kinnitada turvavöö. Bussijuhil oli turvavöö kinnitatud, missugusel määral oli see ka reisijate seas kasutusel, on väljaselgitamisel,» sõnas Põhja prefektuuri operatiivjuht Ivo Utsar.

Kommentaarid (12)
Copy
Tagasi üles