Parbuse naine võttis enne vara arestimist pangast suurema summa välja

Hanneli Rudi
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ivo Parbus täna kohtus.
Ivo Parbus täna kohtus. Foto: Raigo Pajula

Tänasel kohtuistungil Harju maakohtus selgus, et Tallinna abilinnapea nõuniku Ivo Parbuse abikaasa võttis vahetult enne vara arestimist pangaarvelt välja mitukümmend tuhat krooni.

Tänasel kohtuistungil, kus arutati Ivo Parbuse kautsjoni vastu vabastamist, teatas mees, et peab kautsjoni tasumiseks pangast laenu võtma, kirjutab aripaev.ee.

Parbus pakkus kohtus kautsjoni summaks kuni 200 000 krooni, mida tema ja ta pere on võimelised tasuma. «Kautsjoni summa, ma loodan, tasuks abikaasa. Nähtavasti võtab ta selle jaoks pangalaenu,» lausus mees.

Parbuse kaitsja Raul Otsa tõi kautsjoni eest vabastamise peamisteks põhjuseks Parbuse kehva tervise ja pere majandusliku olukorra halvenemise.

Prokurör tõi kohtu ees välja faktid selle kohta, et Parbuse abikaasa majanduslik seis pole nii kehv, nagu mees ja tema kaitsja esitavad.

Kohtus selgus, et Parbusel on Sampo pangas ja Swedbankis arved, viimases lisaks hoiuarve. Vara arestimise ajal arestiti ka kaks Parbuse pangakontot. Sampo arvel oli üle 200 000 krooni, hoiusel Swedbankis üle 220 000 krooni.

Konto, kuhu laekuvad Parbuse töötasud ja palk poksiliidust ning kirjastusest on aga vabad ning neid kasutab Parbuse abikaasa.

«Enne vara arestimist võttis ta abikaasa pangakontolt välja 90 000 krooni. See on piisav, et maksta pangalaenu ja mõni aeg ära elada,» ütles prokurör Kadri Väling.

Piirivalveametis raamatupidajana töötav abikaasa saab ühes kuus palgana kätte 12 000 krooni.

«Võimalused äraelamiseks on, vahistamine pole eluaegne, vaid siiski ajutine,» ütles prokurör.

Prokurör tsiteeris kohtus 4. detsembril Parbuse töökabinetis tehtud läbiotsimise ajal Parbuse poolt abikaasale öeldud sõnu: «Vii ruttu ülevalt sealt peidupaigast ja sahtlist raha ära. Võta kruvikeeraja ja vii ära».

Prokuröri küsimusele, kui palju oli peidikus raha ja kust oli see pärit, Parbuselt selget vastust ei tulnud.

Kohmetu vaikusehetke katkestas advokaat, kes ütles, et ei saanud küsimusest aru. «Kõrvale pandud raha,» vastas advokaat Raul Otsa Parbuse eest.

«Tõepoolest arvasin, et see, mis oli sahtlis, võis olla kusagil mujal. Mul oli rahakoti vahel 8000 krooni, lauasahtlis 20 000 krooni. Arvasin, et see 20 000 on seal (peidikus - toim.),» selgitas Parbus kohtu ees.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles