Tanel Padar: presidendi soojendusesineja olla on lahe! (1)

Copy
Tanel Padar.
Tanel Padar. Foto: Madis Sinivee

Täna õhtul kell 22 algab Tallinnas Vabaduse väljakul suur aastalõpupidu, kus enne vabariigi presidendi uusaastatervitust annavad kontserdi Liis Lemsalu ja Tanel Padar.

«Ma ei ole muidu suur aastavahetusel esinemise fänn, aga kuna mööduv aasta on minu jaoks isiklikus plaanis olnud väga eriline, tuleb 2019. aasta ära saata eriti vägevalt. Ja mis siin salata – päris lahe on olla presidendi soojendusesinejaks suurima auditooriumiga aastavahetuspeol,» kommenteeris Tanel Padar.

Tanel Padar tuleb lavale koos oma bändiga umbes kella 23 paiku ja loovutab lava mõni minut enne südaööd president Kersti Kaljulaidile uusaastapöördumiseks. Enne Padarit saab Vabaduse väljakule kogunenud publik nautida Eesti aasta naisartisti tiitliga kahel korral tunnustatud Liis Lemsalu esinemist.

«Ootan juba suure ärevusega aasta viimast päeva, et saaks selle kogu Eesti rahvaga ühiselt ära saata. Juba ainuüksi selle peale mõtlemine toob naeru suule,» sõnas Liis paar päeva tagasi.

Aastalõpupidu Vabaduse väljakul tähendab traditsiooniliselt suurejoonelist kontserti, ning juubeliaasta vastuvõtmisega sarnaselt pöördub samalt lavalt rahva poole vabariigi president. Sellele järgneb hümni ühislaulmine koos Jakob Westholmi gümnaasiumi segakooriga «Kevade». Keskööl algab tuleetendus, mille Kesklinna valitsuse tellimusel korraldab Pyrocom OÜ.

«Aastavahetuspeo korraldajatena tajume suurt vastutust turvalisuse eest Vabaduse väljakul. Nagu varasematel aastatel, nii on ka tänavu piirkond tõkestatud sõidukitele, korda aitavad tagada politsei ja turvatöötajad, kohal on kiirabibrigaad. Peoalale ei pääse oma joogipudelite ja pürotehnikaga. Ennekõike on aastavahetuspidu rõõmus sündmus, kuhu on oodatud nii vanad, noored kui ka lapsed,» ütles Kesklinna vanem Vladimir Svet.  

Autoliiklus Vabaduse väljaku lähitänavatel on 31. detsembril kõigis suundades suletud kella 22st kuni 1.30ni. Komandandi tee on suletud kell 18.00–1.30. Ühistranspordile (v.a taksod) tagatakse läbipääs kuni kella 23ni. Peole ongi soovitav saabuda ühistranspordiga, mis aastavahetuse ööl liigub erigraafiku järgi kauem kui tavaliselt. Kuni kella kolmeni öösel sõidavad trammid nr 1 ja 4, trollid 1 ja 3 ning bussid 1A, 8, 18, 40, 42, 60, 63, 67 ja 68. Täpsemat teavet väljumiste kohta saab vaadata siin.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles