Kümnend, mis muutis naiste sporti tundmatuseni (1)

Ville Arike
, reporter
Copy
Maailmameistriks tulnud USA jalgpallinaiskond nõudis riigi alaliidult kodumaa esindamise eest meeskoondislastega võrdset tasu. 
Maailmameistriks tulnud USA jalgpallinaiskond nõudis riigi alaliidult kodumaa esindamise eest meeskoondislastega võrdset tasu. Foto: CHINE NOUVELLE/SIPA/Scanpix

Billie Jean King on 76-aastane tegus naisterahvas, kellele pool sajandit tagasi tenniseväljakutel naljalt vastast ei leidunud – ta võitis üksik- ja paarismängudes kokku 39 suure slämmi tiitlit. Tema 46 aasta eest tehtu leidis nüüd järgija.

BBC ajakirjanik Anna Thompson kirjutas uue aasta esimesel päeval: «Pean tunnistama, et ei osanud arvata, et näen päeva, mil tenniselegend Billie Jean King kirjutab Twitteris dartsi kohta. Aga siin see on, säuts, milles ta õnnitleb inglannat Fallon Sherrockit, kes esimese naisena võitis PDC maailmameistrivõistluste matšis meest.»

Niisuguse sõnumi kirjutajaks poleks keegi Kingist paremini sobinud. Ta teab mehe võitmisest kõike. Just tema läks ajalukku «Sugudevahelise lahingu» võitjana, kui alistas 1973. aastal kahes setis Bobby Riggsi – tõsi, Kingil oli sel hetkel eluaastaid 29, tema vastasel 55. Ent sel pole tähtsust. King võitles naiste õiguste eest spordis, hakates 1970ndatel nõudma USA lahtistel meistrivõistlustel naistele meestega võrdset auhinnaraha.

Esimesed profilepingud jalgpallis

Kommentaarid (1)
Copy

Märksõnad

Tagasi üles