Elektrilevi on ehitanud 200 kilomeetrit sidevõrku

Copy
Alajaam. Foto on illustratiivne.
Alajaam. Foto on illustratiivne. Foto: Eero Vabamägi

Elektrilevi on eelmise aasta algusest ehitanud operaatorineutraalset juurdepääsuvõrku (ehk viimast kilomeetrit), kus saavad võrdsetel alustel oma teenust pakkuda kõik sideoperaatorid, seni on Elektrilevi ehitanud ligi 200 kilomeetrit sidevõrku, mis peaks tagama kiire interneti 9000 majapidamisele. 

Elektrilevi kiire interneti projektiga on liitunud ligi 1800 klienti ning kiire internet peaks esimeste liitujateni jõudma veebruari lõpus, ometi ei jõuata kõige kaugemate taludeni (üksikute), vahendas «Aktuaalne kaamera».

«Sisuliselt võib öelda, et kõikide majapidamisteni selle projekti raames ei jõuta, aga jõutakse 40 000 majapidamiseni, mis on riigi poolt toetatud,» rääkis Elektrilevi taristuliitumiste teenuste juht Oliver Ruus.

«Viimast miili ehitatakse välja kõikides olemasolevates baasvõrkudes üle Eesti. Ehitame-ühendame väga palju Eesti Lairiba Sihtasutuse võrgu külge ja ka MTÜ Eesti Andmesidevõrgu baasvõrgu külge. Liitumistasu Elektrilevi võrgus on 199 eurot kliendi kohta, sinna võib lisanduda nii-öelda toa sisseviimise kulu, mis tuleb tasuda operaatorile või Elektrilevi pakub ka seda lisateenusena,» selgitas Ruus.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles