Eesti on nüüd ÜRO Julgeoleku­nõukogu liige (3)

Margus Parts
, toimetaja
Copy
ÜRO peakorteris heisati eile suursaadik Sven Jürgensoni silma all Eesti lipp, mis tõendab, et järgmised kaks aastat on Eesti ÜRO Julge­olekunõukogu liige.
ÜRO peakorteris heisati eile suursaadik Sven Jürgensoni silma all Eesti lipp, mis tõendab, et järgmised kaks aastat on Eesti ÜRO Julge­olekunõukogu liige. Foto: Manuel Elias/ÜRO

Eesti lipu heiskamisega ÜRO Julge­olekunõukogu saali ette sai eile tseremoniaalse avalöögi uus peatükk Eesti välispoliitikas, millega meil avaneb võimalus kaasa rääkida laua taga, kus võetakse vastu maailma tähtsaimad julgeolekuotsused. Sümboolselt öeldi avasõnad Pablo Picasso kuulsa «Guernica» kõrval, mis tuletab meelde sõja­õudusi.

Eesti saadik ÜROs Sven Jürgenson alustas oma kõnekorda tõdemusega, et tunne on isegi veidi kummaline: seda hetke on oodatud 15 aastat, alates Eesti kandidatuuri esitamisest 2005. aastal.

«Tavaliselt on uutel liikmetel väga ambitsioonikad eesmärgid, mille eest on meid eraldi hoiatatud,» lausus Jürgenson Postimehele. «Kui vaadata Julgeolekunõukogu võimalusi ja seda, mis on ajaloos toimunud, siis meie eesmärgiks on olla hea ja konstruktiivne liige, kes ehitab kompromisse ja sildu.»

Kommentaarid (3)
Copy
Tagasi üles