Maaeluministeeriumi kantsleriks on saamas Tiina Saron

Sven Randlaid
, Toimetaja
Copy
Tiina Saron piimafoorumil.
Tiina Saron piimafoorumil. Foto: Mihkel Maripuu

Maaeluministeeriumi kantsleri kandidaadiks esitati senine põllumajanduskoja juhatuse liige Tiina Saron.

Maaeluministeeriumi avalike suhete osakonna nõunik Iiris Saluri ütles Postimehele, et valitsus arutab Tiina Saroni kandidatuuri järgmisel istungil 9. jaanuaril.

Enne seda peab kandidatuuri heaks kiitma tippjuhtide valikukomisjon.

Tiina Saron lõpetas 1982. aastal Eesti Põllumajanduse Akadeemia piimatehnoloogina ja 2002. aastal Tartu Ülikooli majandusteaduskonna ärijuhtimise magistrina. Pärast Eesti Põllumajanduse Akadeemia lõpetamist töötas ta 12 aastat piimatööstuses, sealt edasi põllumajandusministeeriumis, kus vastutusvaldkonnaks olid toiduainetööstusega seotud küsimused. 13 aastat oli Saron Eesti Piimaliidu tegevjuht ning 2016. aasta septembris sai temast põllumajanduskoja juhatuse liige.

Lisaks sellele on ta eksperdina osalenud ka erinevates rahvusvahelistes projektides. Tiina Saron on abielus ja kolme täiskasvanud lapse ema. Samuti kuulub ta Eesti Ettevõtlike Naiste Assotsiatsiooni BPW Estonia ridadesse.

Endise maaeluministeeriumi kantsleri Illar Lemetti vabastas valitsus eelmise aasta novembris kantsleri ja tollase maaeluministri Mart Järviku konflikti tõttu.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles