Kõiges on süüdi meedia

Gunnar Siiner
, Saarte Hääle peatoimetaja
Copy
Pressinõukogu esimees Gunnar Siiner.
Pressinõukogu esimees Gunnar Siiner. Foto: Sander Ilvest

Eestlased on läbi ajaloo pidanud lugu heast naljast ja vaadanud paljudele probleemidele läbi peene ja sarkastilise huumori. Paraku viitab pilt pressinõukogus sellele, et oleme seda muhedust kaotamas. Me võimendame iga väikese tuuleiili keskmiseks tormiks. Solvume nii tihti, et ei suuda enam arvet pidada, ja oleme enamasti veendunud, et keegi teine on süüdi.

See kõik ei käi ainult meedia kohta. Vastupidi. Tundub, et meedia on just nagu muutunud patuoinaks, keda süüdistada kõiges, mis on valesti. Kohati jääb mulje, et keegi ei tahagi tõde kuulda, sest see ei pruugi kuulajale meeldida. Samas, kas ei ole see mitte ajakirjanduse kohus juhtida tähelepanu meie ühiskonna probleemidele? Algatada arutelusid ja küsida küsimusi?

Paraku soovitakse nüüd sõnumitoojat igal juhul tappa. Säärane olukord on meile kõigile uus ja uus on ka mäng, mida poliitikud meediaga mängivad. Kahjuks ei kehti selles mängus mõlemale poolele samad reeglid. Kujutage ette, kui ka poliitikutele kehtiks samasugune eetikakoodeks nagu ajakirjandusele.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles