Kaks aastat Lõuna-Eestis

Margus Mets
, Eesti Meedia maakonnalehtede vastutav väljaandja
Copy
Sirli Homuha
Sirli Homuha Foto: Arvo Meeks / Lõuna-Eesti Postimees

Lõuna-Eesti Postimehe esimese numbri ilmumisest sai novembris kaks aastat. Selle aja jooksul on leht oma lugejaskonda kolmes maakonnas, Valgamaal, Võrumaal ja Põlvamaal pidevalt kasvatanud. Lõuna-Eesti Postimees on Lõuna-Eesti kõige mitmekesisem ja mahukam meedium. Teeme igast oma maakonnast 40 uudist nädalas, 170–180 uudist kuus ja 2000 aastas. Seega kokku keskmiselt 120 uudist nädalas.

Lõuna-Eesti Postimehe ajakirjanikud asuvad laiali üle Lõuna-Eesti ning klassikalist ajalehetoimetust meil pole. Enamik meie töötajatest on kodukontoris ning seetõttu kohaliku eluga eriti hästi kursis. Selline töökorraldus tagab meile ka operatiivsuse.

Võrumaal töötavad meil Arved Breidaks ja Tomi Saluveer, Põlvamaal Mati Määrits, Valgamaal Tiit Loim ja Maarius Suviste. Ajakirjanik Siim Saavik õpib veel Tartus ja kirjutab lugusid kõigist kolmest maakonnast.

Kevadel tunnistas ajalehe Koit väljaandja, et tellijaskond on jäänud liiga väikeseks ja Koit lõpetab ilmumise. Juulist võttis Lõuna-Eesti Postimees seega üle ka Põlvamaa kohaliku lehe rolli. Suurendasime Põlvamaa uudiste hulka, hakkasime levitama kuulutusi ja teateid, kõike seda, mida seni oli saanud lugeda Koidust. Toimetusse tuli tööle Koidu senine ajakirjanik Mati Määrits, kes tunneb kohalikku eluolu väga hästi.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles