Eesti kaitseväelased jäävad Iraaki (10)

Andres Einmann
Copy
Iraagis on praegu väljaõppemissiooni raames kuus Eesti kaitseväelast. Pildil olevad kaitseväelased olid Iraagis missioonil 2006. aastal.
Iraagis on praegu väljaõppemissiooni raames kuus Eesti kaitseväelast. Pildil olevad kaitseväelased olid Iraagis missioonil 2006. aastal. Foto: Kaitsejõudude peastaap

NATO otsus peatada oma väljaõppemissioon Iraagis seal viibivaid Eesti kaitseväelasi ei puuduta, kuna Eesti väljaõppemeeskond on seal teise missiooni raames.

Praegu viibib Iraagis kuueliikmeline Eesti väljaõppemeeskond Ameerika Ühendriikide juhitava Islamiriigi vastase operatsiooni Inherent Resolve raames.

«Meie väljaõppemeeskond asub Al-Asadis, mis on pealinnast eemal ja hetkel on olukord seal rahulik. Üks kaitseväelane on Eestis puhkusel,» ütles kaitseministeeriumi strateegilise kommunikatsiooni osakonna juhataja Susan Lilleväli Postimehele.

NATO väljaõppemissiooni NMI (NATO Mission Iraq) raames Eesti kaitseväelasi Iraagis praegu ei ole.

NATO pressiesindaja Dylan White teatas täna, et allianss peatas väljaõppe andmise oma missioonil Iraagis. Otsus tuli päev pärast Iraani revolutsioonikaardi kindrali tapmist Iraagis päev varem.

USA tappis reede hommikul Bagdadi rahvusvahelise lennujaama lähedal droonirünnakuga Iraani revolutsioonikaardi välisoperatsioonidega tegeleva eliitüksuse Quds komandöri kindral Qasem Soleimani.

NATO väljaõppemissioon tegutseb Iraagis sealse valitsuse palvel, et õpetada välja riigi julgeolekujõude eesmärgiga hoida ära äärmusrühmituse Islamiriik tagasitulek.

Missiooni, mille raames on Iraagis 500 NATO liikmesriikide sõdurit, juhib Kanada.

USAl on Iraagis eraldiseisvalt umbes 5000 sõdurit.

Kommentaarid (10)
Copy
Tagasi üles