Hipikoloonia ja kultuurirühmitus

Olev Remsu
, kirjanik ja kriitik
Copy
Mudlum võitis Kultuurkapitali kirjanduse sihtkapitali aastaauhinnna ilukirjandusliku proosa kategoorias teist aastat järjest, sedapuhku teosega «Mitte ainult minu tädi Ellen».
Mudlum võitis Kultuurkapitali kirjanduse sihtkapitali aastaauhinnna ilukirjandusliku proosa kategoorias teist aastat järjest, sedapuhku teosega «Mitte ainult minu tädi Ellen». Foto: Madli Lippur

Mudlumi «Poola poisid» räägib kultuurirühmitusest. Ning hipikolooniast, kus tehakse igapäevaseid hipiasju, juuakse, juuakse ja suitsetatakse, veidi ka seksitakse.

Esmalt hämmastab kujundus, nimelt kaaned. See meenutab Austria sümbolisti ja superjuugendisti Gustav Klimti töid. Vähemalt tema mõju. Usun, et selline väljanägemine võiks pretendeerida ühtaegu nii aasta kauneima kui ebaõnnestunuima välimusega raamatu tiitlile. Ja see oleks märkimisväärne saavutus, noateral kõndimine.

Efektne ja pilkutõmbav on disain igatahes ja sobib teosele, milles on juttu ebatavalisest kultuurirühmitusest. Avan tiitellehe ning saan teada, et kaanekujunduse autor on Allan Appelberg. Guugeldades saan teada, et filmikunstnik. Midagi liikuvat nagu olekski selles Adam Mackiewiczi pildis, mida kaaneehteks on kasutatud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles