Ohtlik komme: eeterlikke õlisid on hakatud sisse võtma (14)

Kerttu Kirjanen
, reporter
Copy
Eeterlik õli on taime aroomi kontsentraat, millel on väga keeruline keemiline koostis, mõnes võib olla kuni pooltuhat orgaanilist ja/või anorgaanilist ainet.
Eeterlik õli on taime aroomi kontsentraat, millel on väga keeruline keemiline koostis, mõnes võib olla kuni pooltuhat orgaanilist ja/või anorgaanilist ainet. Foto: Sander Ilvest

Sotsiaalmeedias saavad aina populaarsemaks grupid, kus soovitatakse määrida aroomiteraapias kasutatavat eeterlikku õli mõnele kehaosale või seda suisa keele alla tilgutada – pidavat aitama paljude tervisehädade vastu mädastest kurgumandlitest psoriaasini. Kuigi eeterlikku õli on mikroskoopilises koguses kasutatud ka söögi maitsestamiseks, riskib õli sissevõtja tervisekahjustuse või eluohtliku allergiaga.

Facebookis on mitu eeterliku õli kasutajate gruppi, kus murelikud inimesed üksteiselt nõu ja abi paluvad. Enim jääb silma dōTERRA kogukond.

«Millist õli soovitate kurguvähi puhul?» küsib üks murelik naine, kes hiljem kommentaariumis seletab, et küsib nõu 65-aastase mehe jaoks, kes on vähi vastu saanud kiiritus- ja keemiaravi. Talle soovitatakse viiruki- ja kopaiivaõli iga päev keele alla tilgutada.

Kommentaarid (14)
Copy
Tagasi üles