Bosnialase kerkimine ministriks ärritab Austria äärmuslasi (1)

Jure Brankovič
, ajakirjanik, Ljubljana
Copy
Bosnias sündinud Alma Zadić pages kümneaastaselt sõja tõttu Austriasse, kus ta on teinud lennukat karjääri juristi ja poliitikuna. Paljusid austerlasi häirib aga naise päritolu, sest kuidagi ei suudeta leppida, et justiitsministriks võib saada sisserändaja.
Bosnias sündinud Alma Zadić pages kümneaastaselt sõja tõttu Austriasse, kus ta on teinud lennukat karjääri juristi ja poliitikuna. Paljusid austerlasi häirib aga naise päritolu, sest kuidagi ei suudeta leppida, et justiitsministriks võib saada sisserändaja. Foto: Michael Gruber/Imago Images/Scanpix

Eile kinnitati Austria justiitsministriks 35-aastane Alma Zadić, kellest sai noorim selle ameti pidaja riigi ajaloos. Tähelepanu keskpunkti ei sattunud ta aga mitte oma vanuse, vaid hoopis päritolu tõttu.

Viini piirkondlik kriminaalkohus määras hiljuti Alma Zadićile 700 eurot trahvi laimamise eest, kuna ta oli Twitterisse postitanud fotod korporatsiooni kuuluvast noormehest, kes novembri keskel kostitas mööduvaid meeleavaldajaid aknalt natsitervitusega. Postituse juurde lisas poliitik kommentaari: «Ei mingit sallivust neonatside, fašistide ja rassistide suhtes.»

Kohtuniku hinnangul laimas Zadić oma postitusega noormeest ja määraski Roheliste poliitikule trahvi. Zadići advokaat on otsuse edasi kaevanud ja seega pole süüdimõistmine jõustunud.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles