Sajandi põgenemine: Nissani eksjuht pages kastis Jaapanist Liibanoni (4)

Tõnis Oja
, majandusajakirjanik
Copy

Nissani eksjuht Carlos Ghosn valis saareriigist põgenemiseks aastavahetuse pühad, kui politseiuurijad ja agendid puhkavad.

Pühapäeva, 29. detsembri hommikul kell 10.16 kohaliku aja järgi maandus Jaapani Osaka linna Kansai rahvusvahelisele lennuväljale eralennuk Bombardier Global Express. Dubaist saabunud lennuki pardal oli kaks meest ja kaks musta kasti, kuhu tavaliselt käivad kontsertidel kasutatavad võimenduskastid. Lennuk on võimeline ilma vahemaandumiseta lendama 11 000 kilomeetrit.

Üks lennuki pardal olnud meestest oli varem roheliste barettide eriüksuses teeninud Michael Taylor, kes nüüd töötab turvafirmade heaks (vt lisalugu). Teine reisija oli Liibanonis sündinud George-Antoine Zayek, kes on küll diplomeeritud gemmoloog, aga peale selle olnud korduvalt mitmesugustel operatsioonidel ja lepinguülesannete täitmisel Taylori partner.

Samal päeval kell 14.30 lahkus oma Tokyos asuvast elukohast endine autotööstuse superstaar, Nissani ja Renault’ eksjuht Carlos Ghosn, kes arreteeriti ootamatult 2018. aasta novembris süüdistatuna mitmes finantskuriteos. Ghosn oli vahepeal kinnipidamiskohast kümne miljoni dollari suuruse kautsjoni vastu vabastatud ja elas Tokyos renditud majas. Tal ei olnud lubatud sealt lahkuda kauemaks kui üheks ööpäevaks, majaust jälgiti turvakaameraga ning kui Ghosn linna peale läks, siis enamasti teda jälitati. Jaapanist lahkumine oli tal keelatud ning sisuliselt ei olnud tal võimalik ka oma perega suhelda.

Kommentaarid (4)
Copy
Tagasi üles