Jõulupuude müük vähenes mitte ainult ilma tõttu

Silvi Lukjanov
Copy
Inimestele tuleb müügiplatsil sageli selgitada, et jõulupuud ei tule metsast, vaid istandusest.
Inimestele tuleb müügiplatsil sageli selgitada, et jõulupuud ei tule metsast, vaid istandusest. Foto: Urmas Luik / Pärnu Postimees

On arvata, et tänavu osteti jõulupuid vähem kui eelmisel aastal, lausa sedavõrd, et müüjad võrdsustasid oma äri pigem harjumuspärase elustiiliga ega lootnudki väga vorsti leiva peale teenida, kuid seda mitte ainult ilma tõttu.

Üks laiahaardelisemaid jõulupuude müüjaid on Artiston OÜ, kel on peaaegu poolsada müügiplatsi üle Eesti. ­Ettevõtte projektijuht Risto Sirgmets sõnas, et tänavuse kliima juures jäi emotsioonioste vähemaks. Teistpidi tõid porised ja vihmased ilmad ostjaid juurde. Näitena rääkis ta kuuseostust Võru linnas: „Olime 24. detsembril just müüki lõpetamas, kui ligi astusid isa ja poeg, kes tunnistasid, et neil oli plaan minna metsa kuuse järele. Vihmane ja porine ilm pani neid aga ümber mõtlema ja nad ostsid jõulupuu hoopis müügiplatsilt.”

Kehv ilm jättis paljudel jõulupuuostu jõuluaega, talvisemate ilmadega aastatel toodi jõulupuu tuppa teise ja kolmanda advendi aegu.

Nii müüs Artiston tänavu 5–7 protsenti vähem.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles