Riigimetsast toodi ligi 10 000 jõulukuuske

Copy
Kõige vilkam kuuse järel käimise aeg on traditsiooniliselt vahetult enne pühi.
Kõige vilkam kuuse järel käimise aeg on traditsiooniliselt vahetult enne pühi. Foto: Elmo Riig / Sakala

Hoolimata lume puudumisest hoiavad Eesti inimesed kuuse ise metsast toomise traditsiooni endiselt elus. Möödunud pühade ajal toodi riigimetsast 9727 jõulukuuske.

Kuuse toomise võimalus avanes detsembri alguses ja siis jõudsid ka esimesed jõulupuud kodudesse. Kõige vilkam kuuse järel käimise aeg on traditsiooniliselt vahetult enne pühi, mis mullu langes ka nädalavahetusele. Kõige rohkem osteti 1–2meetriseid kuuski, mis moodustasid enam kui 50% ostetud kuuskedest. Üle 80% kuuseostudest tehti mobiilimaksega.

Jõulukuuski tohib raiuda vaid sealt, kus neil ei ole lootust suureks kasvada: teede ja kraavide servadest, liinide ja vana metsa alt. Õige kuusekoha leidmine ja selle eest tasumine on tehtud lihtsaks RMK kodulehel oleva kaardi ning RMK mobiilirakenduse abil. Mobiilirakendus näitab, kus asub riigimets, ning võimaldab tuvastada oma asukoha ja sobiva jõulukuuse eest tasuda.

RMK pakub riigimetsast kuusetoomise võimalust alates aastast 2008. Eelmisel aastal toodi riigimetsast samuti 9700 kuuske. (ME)

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles