Sõjaväepolitsei võttis kasutusele uued alarmsõidukid

Copy
Sõjaväepolitsei uued alarmsõidukid.
Sõjaväepolitsei uued alarmsõidukid. Foto: Kaitseväe peastaap

Sõjaväepolitsei vahetas selle aasta alguses Volkswageni alarmsõidukid välja kuue uue Škoda vastu.

Uues masinapargis on nii kolm nelikveolist DSG-käigukastiga diiselmootoril töötavat linnamaasturit Škoda Kodiaq kui ka kolm bensiinimootoril töötavat Škoda Superbi, millega viib sõjaväepolitsei läbi nii VIP- kui kolonnide eskorte.

2014. aastast kasutuses olnud Volkswagen Passatit läksid tagastamisele, kuna neil sai liisingu aeg täis.

Ohutust silmas pidades uutele alarmsõidukitele paigaldatud rohkem LED-vilkureid. Vanadel alarmsõidukitel olid vilkurid ainult üleval katusel ja esistangel. Nüüd on lisaks sellele ka vilkurid tagumisel stangel, tagumistel ustel ja küljepeeglite juures. Škoda sõidukeid kasutavad alarmsõidukitena Eestis nii politsei kui toll, samuti on kaitseväel endal aastate pikkune kogemus Škoda majandussõidukitega.

Sõjaväepolitsei põhiülesanded on korra ja distsipliini järelevalve, kriminaal- ja distsiplinaarsüütegude menetlemine ja seaduses määratud isikute kaitse nii Eestis kui välismaal. Lisaks teostab sõjaväepolitsei liiklusjärelevalvet kaitseväe sõidukite üle, eskordib ja julgestab kaitseväe, sealhulgas liitlaste kolonnide liikumist ning tagab kõrgendatud ohu korral kaitseväe kriitilise tähtsusega ressursi kaitset.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles