Rohelised nooled suunasid raevunud leedukad ummikutesse (5)

Vaidas Saldžiūnas
Copy
Uut tüüpi valgusfoor Vilniuses: kui põleb roheline tuli ja paremale osutav nool selle kõrval, tohivad autod pöörata, kuid jalakäijad ja jalgratturid peavad ootama. Omaette tähendus on nii üksi põleval rohelisel tule kui ka punase tulega koos põleval noolel.
Uut tüüpi valgusfoor Vilniuses: kui põleb roheline tuli ja paremale osutav nool selle kõrval, tohivad autod pöörata, kuid jalakäijad ja jalgratturid peavad ootama. Omaette tähendus on nii üksi põleval rohelisel tule kui ka punase tulega koos põleval noolel. Foto: Vaidas Saldžiunas

Sõda Iraaniga? Kerkiv kütusehind? Eesseisvad valimised? Leedukatele on need praegu teisejärgulised teemad. Istudes ennenägematus ummikus, vannuvad nad iga päev kurja valitsuse aadressil, kes suutis liikluskorraldajat mängima hakates teha jamast tõelise õuduse.

Vilniuses on iga hommik tähendanud autojuhtidele juba tükk aega sama: suured ummikud peaaegu seiskavad liikluse Leedu pealinna olulisematel teedel.

600 000 elanikuga aina kasvavas linnas sõidab vähemalt kolmandik inimestest tööle autoga, lisaks neile on teedel-tänavatel 150 000 lähikonnast pärit liiklejat ning iga päev veedavad nad teokiirusel liikuvas autos viis ja pool tundi.

Lubati, et 2020. aastal läheb kõik paremaks. Välja kukkus aga nii, et ilmselt naerab hauas ka USA endine president Ronald Reagan ja kordab oma kuulsat nalja selle kohta, millised on maailma kõige kohutavamad üheksa sõna: «Ma esindan valitsust ja ma olen siin, et aidata.»

Kommentaarid (5)
Copy
Tagasi üles