Von der Leyen viis Johnsonile Brexiti-hoiatuse koju kätte

Postimees
Copy
Euroopa Komisjoni president Ursula von der Leyen kohtus eile Ühendkuningriigi peaministri Boris Johnsoniga viimase ametiresidentsis Londonis.
Euroopa Komisjoni president Ursula von der Leyen kohtus eile Ühendkuningriigi peaministri Boris Johnsoniga viimase ametiresidentsis Londonis. Foto: POOL/REUTERS/Scanpix

Euroopa Komisjoni president Ursula von der Leyen toonitas eile Londonis Briti peaministril Boris Johnsonil külas käies, et kuigi viimane on lubanud Brexiti-järgse kaubandusleppe kirja saada selle aasta lõpuks, on see võimatu ülesanne.

Ehkki Euroopa Liit (EL) ja Ühendkuningriik lähevad von der Leyeni sõnul lahku sõpradena, ootavad ees keerulised kõnelused.

«Me läheme nii kaugele, kui saame, aga tõde on see, et meie partnerlus ei saa olla ega ole tulevikus sama nagu enne ning see ei saa olla ega ole sama lähedane kui enne, sest iga otsusega kaasneb tagajärg, igale otsusele järgneb kompromiss,» lausus ta enne Downing Streetile suundumist peetud kõnes Londoni Majanduskoolis.

Euroopa Komisjoni president lisas oma sõnavõtus, et tulevased kaubandussuhted hakkavad põhinema tollimaksude ja kvootide puudumisel, kuid kõige aluseks on inimeste vaba liikumine, vahendas BBC. «Ilma inimeste vaba liikumiseta ei saa olla kapitali, kaupade ja teenuste vaba liikumist,» rõhutas ta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles