Uus ohver: listeeriaskandaal viis noore kalatööstuse pankrotti (2)

Lennart Ruuda
, reporter
Copy
Aastapäevad tagasi renoveeritud OCM Seafoodi tehas pandi kinni ja kõik umbes 40 töötajat koondatakse.
Aastapäevad tagasi renoveeritud OCM Seafoodi tehas pandi kinni ja kõik umbes 40 töötajat koondatakse. Foto: Madis Veltman

Suuri kasvuplaane haudunud kalatootja OCM Seafood OÜ esitas jaanuari alguses kohtule pankrotiavalduse. Põhjuseks Eestit räsiv listeeriaskandaal, mis viis usalduse ja nullis tellimused.

Tavaline inimene pole ilmselt Tallinnas Lesta tänaval tegutsenud kalatootjast midagi kuulnud, erinevalt näiteks M.V.Woolist, kelle tooteid müüakse iga suurema kaupluse lettidel. OCM Seafoodi suund oli teistsugune: nad tõid Norrast lõhet ja forelli sisse, töötlesid seda Tallinnas ning müüsid Saksamaale, Prantsusmaale ja Hispaaniasse edasi. Natuke tehti ka tellimustöid koduturule. Tootevalikus oli nii tavaline filee kui ka külmsuitsutatud ja soolatud kala.

Kui vaadata OCM Seafoodi majandusaasta aruandeid, paistab üsna nutune pilt. Ülemöödunud aasta käive oli 60 000 eurot, kahjum aga üle 330 000 euro. Samas oli tööstuslikus mõttes pea olematu käibe taga see, et firma renoveeris tol aastal terve tehase ja ostis uued seadmed. Selle peale kulus majandusaasta aruande järgi enam kui miljon eurot. «Kui te avate ettevõtte, siis teil ei teki ju kohe miljoni euro suurune käive, eks ju?» ütles OCMi juht ja omanik Dmitrii Nesterenko.

Kommentaarid (2)
Copy
Tagasi üles