«Juba homme õhtuks saate oma tulu!»

Copy
Viimastel kuudel on üle Eesti sagenenud juhtumid, mil inimeste poole on telefonitsi pöördunud vene või inglise keelt kõnelevad investeerimiskelmid.
Viimastel kuudel on üle Eesti sagenenud juhtumid, mil inimeste poole on telefonitsi pöördunud vene või inglise keelt kõnelevad investeerimiskelmid. Foto: Elmo Riig / Sakala

Postimehe majandusajakirjanikule helistanud investeerimiskelm lubas suurepärast ehk minimaalselt 30-protsendilist tootlust juba järgmiseks päevaks. Selle teenimiseks olevat vaja vaid arvuti taha istuda.

Investeerimiskelmid suutsid novembris Raplamaa elanikult välja petta 500 000 eurot ning kokku on Eestis suudetud ohvritelt välja petta üle kolme miljoni euro. Pettus algas telefonikõnega, milles lubati inimestele pudrumägesid ja kullajõgesid.

Postimehe majandusajakirjanik Tõnis Oja oli saanud juba kaks sellist kõnet, mille ta otsekohe katkestas, kuid novembri alguses oma õhtuse kõnni ajal otsustas ta kolmanda kelmi huvi pärast ära kuulata. Helistajaks oli vene keelt rääkiv naine, kes nimetas end Kristiinaks.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles