Eksministrite suhtemajas lõhnab OÜtamise järele (9)

Lennart Ruuda
, reporter
Copy
Eksministrid Janek Mäggi (vasakult), Marko Pomerants ja Andres Anvelt moodustavad suhtekorraldusbüroos Powerhouse võimsa löögirusika, kuid küsimus on selles, kas töösuhe on korrektne.
Eksministrid Janek Mäggi (vasakult), Marko Pomerants ja Andres Anvelt moodustavad suhtekorraldusbüroos Powerhouse võimsa löögirusika, kuid küsimus on selles, kas töösuhe on korrektne. Foto: Powerhouse

Eksministrid Marko Pomerants ja Andres Anvelt läksid tööle suhtemajasse, kus neil on oma laud ja kus nad veedavad suure osa tööajast, kuid palga saamise asemel esitavad nad büroole osaühingu kaudu arveid. Maksu- ja tolliameti hinnangul võib tegemist olla OÜtamisega.

Janek Mäggi selgitas, et peamine põhjus, miks mehed töötavad OÜ kaudu, mitte töölepingu alusel, peitub eksministrite profiilis. «Nad on aktiivsed ja laia haardega inimesed, kellel on peale töö Powerhouse’is ka palju muid tegemisi ja kohustusi,» lausus ta.

Näiteks Pomerantsi puhul loetles Mäggi kohustusi sihtasutuse Virumaa Muuseumid juures ning Anvelti puhul muid projekte nii Eestis kui ka Ukrainas.

Kommentaarid (9)
Copy
Tagasi üles