TV3: talivilja ikaldumisest on veel vara rääkida

Berit-Helena Lamp
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Tairo Lutter / Virumaa Teataja

Õnneks pole ebatavaliselt soe talv põllumeest muretsema pannud. Hoolimata soojast ilmast kasvab oras jõudsalt ning vähemast Tartumaal on põllulapid enamasti kuivad.

«Kuuldused talivilja ikaldumisest on praegu tugevasti liialdatud. Sügis oli põllumehele väga soodne ja isegi see põllumees, kes väga virk ei olnud, jõudis talivilja ära külvata. Sellel aastal on talivilja külvatud rohkem kui eelmisel aastal. Kui keskmine ööpäevane temperatuur on alla +5 kraadi, ei juhtu orastega mitte midagi,» rääkis Tartumaa põllumeeste esimees Jaan Sõrra TV3 «Seitsmeste uudiste vahendusel».

Põllumehele on kõige halvem stsenaarium kui põllud oleks üle ujutatud ja siis tuleks miinuskraadid ja vesi külmuks. Sellisel juhul oras hukuks.

«Ma konsulteerisin just ilmatark Enno Kaldega, kes on väga hea põllumeeste sõber. Tema ennustuste järgi tuleb jaanuaris nii palju külma, mis on orasele hea. Tuleb ka pisut lund. Teistes piirkondades on ka selliseid põlde, kus on vesi peal. Enno Kalde ennustas seda, et see vesi taandub sealt ära ja orastega saab kõik korda,» jäi Sõrra optimistlikuks.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles