Mart Soidro kolumn: nutvad vanamehed tegid Tänakule karuteene (5)

, Literaat
Copy
27. detsember 2017: Ott Tänak valiti aasta parimaks meessportlaseks. See on ka seni viimane kord, kui ta suurele spordigaalale ilmunud.
27. detsember 2017: Ott Tänak valiti aasta parimaks meessportlaseks. See on ka seni viimane kord, kui ta suurele spordigaalale ilmunud. Foto: Konstantin Sednev

Et kõik ausalt ära rääkida, peame minema ajas veidi tagasi. Kuigi ma pole päevagi spordiajakirjanikuna töötanud, olin selle aastasaja alguses tubli viis aastat Eesti Spordiajakirjanike Seltsi täieõiguslik liige. Ja osalesin eksperdina mitmel korral parimate sportlaste valimisel.

Oi, see oli tore aeg! Hääletamine toimus tavaliselt keskmise hinnaklassiga hotelli konverentsisaalis ja laual olid aurav kohvikann ja küpsisekauss. Hoolimata varajasest kellaajast ka Vana Tallinn ja brändipudel.

Õilis ettevõtmine oli: alguses mälestati siitilmast lahkunud ametivendi, siis loeti kõva häälega (vanema põlvkonna spetsialistidel oli kuulmisega probleeme) ette nominendid ja jagati välja valimissedelid. Paljudel oli hästi kiire, hääletustulemuste teatavakstegemise ajaks jäid vaid väiksemad vennikesed maakonnalehtedest pensionäridega kangemat kraami mekkima.

Kommentaarid (5)
Copy
Tagasi üles