Ansip: Laari põlleesist IRLi skandaal ei määrinud

Teelemari Loonet
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Andrus Ansip
Andrus Ansip Foto: Stanislav Moshkov/Den za Dnjom

Peaminister Andrus Ansip ütles ETV-le antud aastalõpuintervjuus, et tema arvates ei määrinud IRLi elamislubade skandaal erakonna esimehe Mart Laari mainet.

Saatejuhi väitele, nagu lahkuks Laar juhtunu tõttu poliitikast määritud põlleesisega, vastas Ansip: «Küllap ta poliitikasse jääb ja mina ei arva, et praegune skandaal Mart Laari põlleesist määriks, sest tema on oma seisukoha väga selgelt välja öelnud ja ka IRLi distantseerunud taolisest vääritust käitumisest. Minu meelest on ta teinud kõik, mida üks  erakonna esimees teha saab.»

Ansipi hinnangul käitus Laar väga otsustavalt, öeldes, et toimunu võib olla ka tuhat korda JOKK, aga Isamaa ja Res Publica Liidule selline äri ei sobi.

Peaminister märkis, et Euroopa kontekstis pole säärane skandaal sugugi harukordne juhtum ja samasuguseid asju on toimunud näiteks Lätis ja Rootsis. Ministrite tagasiastumise vajalikkust kommenteerides ütles Ansip, et kaks asjaga otseselt seotud inimest on poliitilise vastutuse võtnud, astudes tagasi esinduskogudest, ning edasise peab selgitama väga põhjalik uurimine.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles