Saaremaal kolm inimest surnuks sõitnud mees oli raskes alkoholijoobes (23)

BNS
Copy
Liiklusõnnetus Saaremaal Risti-Virtsu-Kuivastu maantee 128. kilomeetril.
Liiklusõnnetus Saaremaal Risti-Virtsu-Kuivastu maantee 128. kilomeetril. Foto: Irina Mägi

Saaremaal laupäeval kolme hukkunuga liiklusõnnetuse põhjustanud mehe veres oli politsei esialgseil andmeil 3,7 promilli alkoholi, kirjutas ERR-i uudisteportaal.

Kaks inimest on endiselt raskes seisus Tallinna haiglas.

Liiklusõnnetuses osalenud autod tulid mõlemad Kuressaare poolt ja esimene auto ehk Volvo alustas ristmikul vasakpööret, kui Audi talle üle kahekordse pidevjoone külje pealt sisse sõitis, vahendas «Aktuaalne kaamera».

«3,7 promilli oli Audit juhtinud isiku verest esialgselt leitud. Aga selle peab kinnitama ekspertiis. Ekspertiisi tulemusi hetkel veel ei ole,» ütles PPA Kuressaare jaoskonna piirkonnavanem Meelis Juhandi.

Eelmine aasta oli Saaremaa liikluses viimaste aastate turvalisim ning surma ei saanud keegi.

Juhandi sõnul tabab politsei Saaremaal aastas 60–70 kriminaalses joobes juhti. Kokku tabati eelmisel aastal Saaremaal 171 joobes juhti.

Prokurör Rainer Amur ütles, et laupäeval Saaremaal juhtunu ei ole liiklusõnnetus, vaid kuritegu.

«Prokurörina nimetan ma seda liikluskuriteoks. Karistusseadustik sellist mõistet nagu liiklusõnnetus tegelikkuses ei tunne, vaid tuntakse liikluskuritegusid. Ja eilne juhtum on karistusseadustiku mõistes kõige raskem liikluskuritegu, mida seadus ette näeb,» lisas ta.

Amuri sõnul saavad selliseid õnnetusi ära hoida vaid liiklejad ise.

«Nende asjade puhul saab alati midagi teha. Ja see, mida saab teha, on see, et see isik, kes on sellises joobes, ei istu autorooli, ei lähe sõitma. Need inimesed, kes sellised teod toime panevad, on ise need, kes saaksid seda ära hoida, jättes oma teod tegemata,» sõnas Amur.

Kommentaarid (23)
Copy
Tagasi üles