Ehitusplatsidel lüüakse töökaardiga õhk puhtaks

Janno Riispapp
, reporter
Copy
Ehitajate töökaardi süsteemi lahendus läheks maksuameti arvutuste järgi riigile maksma umbes miljon eurot, kuid peaks ennast kuhjaga ära tasuma.
Ehitajate töökaardi süsteemi lahendus läheks maksuameti arvutuste järgi riigile maksma umbes miljon eurot, kuid peaks ennast kuhjaga ära tasuma. Foto: Tairo Lutter

Riik kavatseb ehituses vohavat varimajandust ohjeldada töötajate elektroonilise registreerimisega, millega võetaks suurema luubi alla võõrtööjõud, ümbrikupalgad ja käibemaksupettused. Ehitusfirmad on plaaniga päri ja toetavad lahendust, millega igal töötajal oleks nagu naaberriikides foto ja nimega isiklik kaart.

​Maksuameti, politsei ja tööinspektsiooni loodud kondikava järgi aitaks ausamat konkurentsi tagada ehitusfirma kohustus anda elektroonilise registreerimissüsteemi vahendusel riigile teavet töötajate ehitusplatsil viibimise aja ning alltöövõtjate kohta. Nii saaks veenduda, et ehitusel viibivad isikud on korrektselt tööle vormistatud ja palk makstud ametlikult kõigi töötundide eest.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles