Punase tule alt läbi sõitjate arv kasvab

Uwe Gnadenteich
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Valgusfoor.
Valgusfoor. Foto: Liis Treimann

Autojuhte, kes kollase või punase fooritule alt läbi kihutavad, on üha rohkem, kuid politsei ei kavatse sellega leppida.


«Keelava fooritulega ristmiku ületajaid on tõesti üha rohkem ning sageli on nende selgituseks, et ristmikule sõideti ju kollasega ning loodetakse seeläbi kergemat karistust,» tõdes Põhja prefektuuri liiklusteenistuse vanem Sirle Pai.

«Tegelikult on ainus lubav tuli siiski roheline, põlev kollane ja punane keelavad ristmikule sõidu. Kes ei usu, võib liiklusseadusest (§7) üle vaadata,» lisas ta.

Politsei tegeleb Pai sõnul selliste rikkumiste ja rikkujatega pidevalt ning on sel aastal juba mitu tuhat fooritule eirajat tabanud. «Ka järgmisel aastal ei kao liiklusreeglid ega ka politsei kuhugi, seetõttu tasubki ikka ettevaatlik ja tähelepanelik olla ja ehk ka autokoolis õpitu meelde tuletada,» soovitas politseinik.
 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles