Suurüritustel osalejad saavad Tallinna ühissõidukites sõita QR-piletiga

Uwe Gnadenteich
, reporter
Copy
QR-koodi lugejaga validaator linnaliinibussis.
QR-koodi lugejaga validaator linnaliinibussis. Foto: Liis Treimann

Tallinna linn võttis alanud aastal kasutusele konverentsipileti, mis on konverentsil või mõnel teisel suurüritusel osalejatele mõeldud sõidupilet ning mis võimaldab linnavalitsuse otsusega tasuta sõidu õiguse ürituse ajaks.

Abilinnapea Andrei Novikovi sõnul toimub Tallinnas üha enam rahvusvahelisi suurüritusi, olgu selleks spordivõistlused, konverentsid või kultuurisündmused, festivalid. «Andes nende osalejatele tasuta sõiduõiguse, toetame nii ka kõiki siin toimuvaid suursündmusi,» rääkis Novikov. «Kui ürituse korraldaja on näiteks registreerunud osalejatele saatnud QR-pileti koodi, siis on väliskülalisel juba Tallinna lennujaamas trammile istudes tagatud tasuta sõit linna,» lisas ta.

Tegemist on masinloetava koodiga sõidupiletiga, mis kuvatakse nutiseadme ekraanil, samuti saab selle välja printida. Konverentsipilet väljastatakse korraldajale Tallinna linnavalitsuse korralduse alusel QR-piletina. Selleks tuleb ürituse korraldajal esitada taotlus soovitavalt vähemalt üks kuu enne ürituse alguskuupäeva, et linnavalitsus jõuaks korralduse eelnõud menetleda.

Taotlusel peab olema ürituse nimi ja kirjeldus, külaliste orienteeruv arv, info korraldaja kohta ja toimumisaeg ning see aeg, mis kuupäevadeks tasuta ühistranspordi kasutamise võimalust soovitakse. Ürituse korraldajal tuleks digiallkirjastatud taotlus saata Tallinna transpordiameti e-postile tta@tallinnlv.ee.

Taotluse rahuldamisel luuakse selle ürituse jaoks unikaalne QR pilet, mille korraldaja saab osalejatele saata e-posti teel ja trükkida ka nende kaelakaartidele. Sõitja peab QR-pileti ühissõidukisse sisenedes valideerima, nii annab see ka linnale tagasisidet selle kohta, kui paljud üritusel osalejad ühistransporti kasutasid. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles