New Yorgi kirjut tänava­toidu­kultuuri varjutab kaupmeeste hirm politsei ees (1)

Laura Bonilla
, ajakirjanik, AFP
Copy
Mehhikost pärit Guadalupe Galicia on müünud tamale’sid New Yorgis Brooklyni linnaosas juba paarkümmend aastat. Luba tänavakaubitsemiseks on linnas aga saada äärmiselt keeruline, sest 10 000 kaupmeest võitlevad 2900 loa nimel.
Mehhikost pärit Guadalupe Galicia on müünud tamale’sid New Yorgis Brooklyni linnaosas juba paarkümmend aastat. Luba tänavakaubitsemiseks on linnas aga saada äärmiselt keeruline, sest 10 000 kaupmeest võitlevad 2900 loa nimel. Foto: Laura Bonilla/AFP/Scanpix

Juba kaks aastakümmet on Guadalupe Galicia tõusnud iga päev üles kell neli hommikul, et müüa New Yorgi tänavail tamale’sid ja riisipudingut. Ta on üks tuhandetest kaubitsejatest, kes pakuvad metropolis keelt alla viivaid roogasid, kuid aina enam peavad temasugused inimesed, kellest paljud viibivad Ameerika Ühendriikides ebaseaduslikult, kartma rünnakuid, vahistamist ja riigist välja saatmist.

New Yorgi osariigi senati demokraadist liige Jessica Ramos on esitanud eelnõu, mis kaotaks väljaantavate müügilubade arvu ülempiiri. Linnavalitsuses on arutelul vähem ambitsioonikas eelnõu, mis lähima kümnendi kestel tõstaks lubade arvu 4000-le.

Kinnisvaraarendajad, kaubanduskeskused ja restoranid on Ramose sõnul selle vastu, et New York jagaks tänavakaubitsejatele rohkem lube. Nende hinnangul viljelevad toidukärude omanikud oma soodsate hindadega ebaausat konkurentsi.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles