Brexiti asemel Megxit

Ann Alari
, ajakirjanik, London
Copy
Prints Harry ja Sussexi hertsoginna Meghan väljuvad 7. jaanuaril Londonis ürituselt. Päev hiljem teatasid nad sotsiaalmeedias soovist loobuda osast õukondlikest kohustustest ning hakata oma elu jagama Albioni ja Ameerika vahel.
Prints Harry ja Sussexi hertsoginna Meghan väljuvad 7. jaanuaril Londonis ürituselt. Päev hiljem teatasid nad sotsiaalmeedias soovist loobuda osast õukondlikest kohustustest ning hakata oma elu jagama Albioni ja Ameerika vahel. Foto: TOBY MELVILLE/Reuters/Scanpix

Brexiti tõttu Ühendkuningriigi elus tekkinud vaakumit täidab alates läinud nädalast Megxit. Sussexi hertsogi prints Harry ja hertsoginna Meghani poolt veebilehel sussexroyal.com tehtud avaldus, mida mõni nimetas küll plahvatuslikuks, ei tulnud siiski päris ootamatult. Paari pulmade ajal räägiti Meghanist kui uuendajast, kelle «perefirma» lootusrikkalt vastu võtab. Ent lahkhelid tekkisid kiiremini, kui osati arvata.

Harry ja Meghan tahavad alustada uut elu: töötada nii, et kuninglikust perekonnast majanduslikult sõltumatuks saada. Probleemid tekivad aga nende seniste sissetulekute, seaduste, turvareeglite ja traditsioonide pinnalt. Nad kavatsevad elama hakata nii Ühendkuningriigis kui ka Põhja-Ameerikas. Kuningliku perekonna liikmetena ei soovi nad loobuda kaugeltki mitte kõigist kohustustest, vaid ainult sellistest, mis mõeldud hierarhias kõige kõrgemal seisvatele perekonnaliikmetele.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles