Luude: riigifirmade nõukogud peavad toetama valitsuse poliitikat (10)

Reet Pärgma
, ajakirjanik
Copy
Seaduse järgi peab nimetamiskomitee liige olema laitmatu taustaga, kuid Argo Luude on kohtus süüdi mõistetud kartellikokkuleppes osalemises.
Seaduse järgi peab nimetamiskomitee liige olema laitmatu taustaga, kuid Argo Luude on kohtus süüdi mõistetud kartellikokkuleppes osalemises. Foto: Mihkel Maripuu

Riigifirmade nõukogude nimetamiskomitee liikmeks valitud EKRE liige Argo Luude leiab, et selleks, et valitsus saaks riigi majandust suunata, peab tal olema mõju riigifirmade üle, kuna apoliitilise riigiettevõtte keskendumine kitsalt oma käibele ja kasumile ei pruugi minna kokku sellega, mis riigi majandusele laiemalt kasulik on.

Nimetamiskomitee süsteemi loomise mõte oli hoida ettevõtete nõukogud ning loogiliselt ka nende nimetamiskomiteed eemal poliitilistest tõmbetuultest. Seda põhimõtet on Jüri Ratase valitsuse otsused faktiliselt rikkunud.

Lisaks EKREsse kuuluvale Luudele nimetati komiteesse ka üks Isamaa suuremaid rahastajaid, aktiivne partei liige Reet Roos. Olukord on aga seda kummalisem, et just Ratas pani väidetavalt mullu kevadel käe ette Luude saamisele ministriks. Põhjuseks Luude varasemad teod ehk laitmatu maine puudumine, mida ometi oodatakse ka nimetamiskomitee liikmetelt.

Kommentaarid (10)
Copy
Tagasi üles