Ülikooli ja kliinikumi sasipuntra lahtipõimimine sai rohelise tule (7)

Loora-Elisabet Lomp
Copy
Eile toimunud koosolekul otsustas kliinikumi nõukogu jätkata koostööd juhatuse esimehe Priit Eelmäega (pildil), sest kõik tülitsejad on muutuste vajalikkusega päri.
Eile toimunud koosolekul otsustas kliinikumi nõukogu jätkata koostööd juhatuse esimehe Priit Eelmäega (pildil), sest kõik tülitsejad on muutuste vajalikkusega päri. Foto: Kristjan Teedema

Tartu Ülikooli kliinikumi nõukogu otsustas eile, et 23 allkirjaga umbusaldusavaldus kliiniku juhatuse esimehele Priit Eelmäele ei lähe käiku ning juhatuse esimehe reformiga minnakse edasi.

Eelmäe on peaaegu terve aasta plaaninud muuta ehk oma sõnutsi kaasajastada kliinikumi juhtimisstruktuuri. Reformi üks muudatustest on seotud keskastmejuhtide tähtajatute lepingutega, mis muutuvad nüüd selle aasta lõpul tähtajaliseks. Juhatuse esimees esitab nõukogule 31. jaanuaril 2020 töörühma koosseisu, tegevuskava ja eelarve.

Nõukogu esimees Tartu linnapea Urmas Klaas (Reformierakond) ütles pärast istungit, et kõik osalised mõistavad uuenduste vajalikkust. «Reforme on vaja, et Tartu Ülikooli kliinikum oleks Eestis meditsiini lipulaev, oleks atraktiivne tööandja ja ka patsientidele oleks tagatud väga hea ravi,» selgitas Klaas, miks uuendusi jätkatakse.

Kommentaarid (7)
Copy
Tagasi üles