Moskvalased ülistasid Tallinna kui kena linna

, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Tallinnasse uut aastat vastu võtma tulnud moskvalased kiitsid täna hommikul rongilt maha astudes nagu ühest suust, et Tallinn on meeldiv ja kena linn ning see ongi peamine põhjus, miks nad siia sõitsid.

Moskva rong pidi täna hommikul saabuma kell 8.03, kuid jäi täpselt pool tundi hiljaks. Oma tuttavatele ja sõpradele vastu tulnud inimesi kogunes Balti jaama hoonesse üha rohkem. Lõpuks kostis valjuhääldist teade, et Moskva rong jõuab kohe-kohe jaama.

Kui tavalistel päevadel koosneb Moskva-Tallinna rong 7 – 8 vagunist, siis täna oli neid kokku 18. Mõne minutiga täitus perroon moskvalaste ja nende vastuvõtjatega. Oli kuulda rõõmsaid tervitusi ja kilkeid.

«See on lausa muinasjutt, me tulime justkui uusaasta muinasjuttu,» iseloomustas Marina Tallinnat. «Sellepärast otsustasimegi siia sõita.» Ta lisas, et on ka varem Tallinnas käinud, aga väga ammu. See-eest abikaasa Gennadi on Eestis esimest korda.

Gennagi kinnitas, et arutluse all oli päris mitu kohta, aga lõpuks otsustati uut aastat vastu võtta just Tallinnas.

Anastassia nimetas samuti Tallinnat ilusaks vanaaegseks ja euroopalikuks linnaks, mida otsustati kogu perega vaatama tulla ning uut aastat siin vastu võtta. Pojad Timofei ja Stepan olid täis hakkamist, et kohe vanalinna suunduda.

«Ega see, et lund pole, asja ära riku,» ütles pereisa Andrei. «Teate, ega Moskvas ei ole ka veel lund maha sadanud.» Perekond kavatseb Tallinnas viibida kuni 5. jaanuarini ehk ligi nädala.

Andrei mainis, et nad on perega ka Vilniuses käinud, aga Tallinnat külastavad esimest korda. Kavatsevad siinseid vaatamisväärsusi nautida, aga ilmselt ka poodides sisseoste teha.

Moskvalanna Veera ei olnud sugugi pettunud, et Tallinnas lund pole – linn olevat selletagi ilus. Veera kavatseb viie päeva jooksul Eesti pealinna suurema osa vaatamisväärsustega tutvuda, aga ilmselt jääb sellest ajast väheks.

«Meie otsustasime Tallinnasse uut aastat vastu võtma tulla seepärast, et armastame väga Eestit,» ütlesid Sabina ja Vassili. Nad veedavad Tallinnas terve nädala. Sabina lisas naeratades, et ei tahakski enam Venemaale tagasi minna, võiks Eestisse elama jääda. Abielupaar ööbib Olümpia hotellis, kus on kavas vana-aasta ööl pidutseda.

«Eesti on tõeliselt kaunis, puhas ja euroopalik riik,» märkis Vassili. «Sellepärast kadestame teid natuke.»

Vladislav hoidis käes Rix Traveli plakatit, et oma Moskvast saabunud kliente kokku koguda. Tegemist on Riia turismifirmaga, millel oma esindus ka Tallinnas. Ta ütles, et täna võtab ta vastu 152 inimest, aga kliente tuli ka eile ning on tulemas veel 2., 3. ja 4.jaanuaril nii rongide, busside kui lennukitega. Kokku peaks tema firma kaudu Tallinna nendel päevadel külastama umbes 900 inimest.

«Inimesed tahavad Tallinnasse tulla, sest võrreldes Moskvaga on siis vaikne, rahulik ja meeldiv olla,» märkis Vladislav.

Kaunites kasukates Natalja ja Nadežda on täpselt paika pannud, mida nad Tallinnas viibimise ajal tegema hakkavad. Tahavad nelja päeva jooksul võimalikult palju näha ning ka muuseumides ja Toompea Nevski katedraalis käia. Viimati olid naised Tallinnas lapsepõlves. Seega on uudistamist küllaga.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles