Video ⟩ Kofkin kohtuotsusest: üheksa aastat on mind jälitatud ja igatpidi pealt kuulatud (10)

Elo Mõttus-Leppik
Copy

Ärimees Alexander Kofkin, kelle suhtes lõpetas kohus kriminaalasja mõistliku menetlusasja möödumise tõttu, oli oma kommentaaris napisõnaline, kuid emotsionaalne, viidates tema suhtes üheksa aastat väldanud tegevusele.

«Üheksa aastat on see asi käinud, mind on jälitatud, mind on igatpidi pealt kuulatud, minust on kirjanduses üheksa aastat ainult negatiivset kirjutatud ja mul ei ole praegu kommentaare,» ütles Alexander Kofkin Postimehele. 

Kofkini kaitsja, vandeadvokaat Aivar Pilv ütles, et nad on kogu kohtuprotsessi jooksul juhtinud tähelepanu mõistliku menetlusaja kriteeriumite täitumisele. «Kohus vahepeal menetluses meiega ei nõustunud, aga sellest meie viimasest taotlusest on kohtuotsuse ajaks möödunud enam kui aasta, seetõttu meie arvates mõistlik menetlusaeg on sellega Alexander Kofkini suhtes möödunud. Aga me leidsime ka vaidluses, et süüteo koosseisu tema tegevuses ei esine,» selgitas Aivar Pilv. «Kohus küll praegu jättis oma otsuses hinnangu andmata nendele süütegudele, aga mõistliku menetlusaja nõude rikkumise tõttu on menetlus lõpetatud.»

Kohtunik pööras ka kohtuotsust ette lugedes tähelepanu asjaolule, et juhul, kui Kofkini kohtuotsus plaanitakse edasi kaevata, siis järgmise kohtuastme kohtuotsuse jõustumise ajaks on mõistlik menetlustähtaeg igal juhul möödunud. 

Alexander Kofkinile mõisteti Eesti Vabariigilt välja õigusabikulud summas 79 197 eurot. 

Kommentaarid (10)
Copy
Tagasi üles