Vaher: roolijoodikute ohjeldamisel on suured võimalused kogukonnal (2)

Sven Randlaid
, Toimetaja
Copy
PPA peadirektor Elmar Vaher.
PPA peadirektor Elmar Vaher. Foto: Arvo Meeks / LEPM

Kui suudame laulupeol kokku hoida ja üheskoos rõõmsad olla, siis sama kogukondlikult tuleks ka aidata roolijoodikul pahest lahti saada ja ränka õnnetust ära hoida, leiab politsei- ja piirivalveameti peadirektor Elmar Vaher.

Seekordses «Esimeses stuudios» oli jutuks möödunud nädalavahetusel Saaremaal kolm inimelu nõudnud liiklusõnnetus ja taoliste tragöödiate ärahoidmise võimalused. PPA juht avaldas arvamust, et roolijoodikut ümbritseval kohalikul kogukonnal on selles väga suur roll. «Kas tööandja ei peaks olema see, kes teab, et tal töötab inimene, kellele meeldib purjus peaga sõita,» tõi Vaher näiteks.

«Mul on usku, et kui kogukond võtab kätte ja teeb endast oleneva, et purjus juht ei jõuaks rooli, siis see on kõige suurem meede,» märkis Vaher.

PPA peadirektor nentis, et roolijoodikul on raske ennast muuta. Praegu saavad esmakordselt joobes peaga vahele jäänud juhid läbida viienädalase sõltuvusravi, kus neile annavad abi oma ala professionaalid.

Tulles tagasi Saaremaa avarii juurde, siis selle põhjustanud mees oleks Vaheri sõnul pidanud ravile minema juba aastaid tagasi. Ent tollal abiprojekte veel polnud. «Meil on veel viimane aeg võimendada kõike seda, mis puudutab inimeste aitamist,» rõhutas Vaher.

Kommentaarid (2)
Copy
Tagasi üles