Kohus tunneb kuumas äritülis kuriteo hõngu (1)

Lennart Ruuda
, reporter
Copy
Ettevõttest Via3L Spedition töötajate ja klientidega lahkunud kaks väikeomanikku Lauri Latt ja Elmer Maas hakkasid enne lahkumist oma kinnisvara ja ettevõtete osalusi lähikondsete nimele liigutama.
Ettevõttest Via3L Spedition töötajate ja klientidega lahkunud kaks väikeomanikku Lauri Latt ja Elmer Maas hakkasid enne lahkumist oma kinnisvara ja ettevõtete osalusi lähikondsete nimele liigutama. Foto: Andras Kralla/Äripäev

Ehkki prokuratuur ei näinud logistikafirmade äritülis kuriteo jälgi, jäi kohus eri arvamusele ja käskis neil toimiku taasavada. Muuhulgas leiti prokuratuuri töös hulk puudusi.

2018. aasta südasuvel läks suure pauguga lõhki tuntud logistikafirma Via3L Spedition, mille juhid Lauri Latt ja Elmer Maas, samuti peaaegu kõik töötajad lahkusid ettevõttest üleöö. Seltskond läks sisuliselt in corpore tööle juba varem asutatud logistikafirmasse Nordic Spedition, mis on alates sellest ajast näidanud kõva kasvu.

Via3L Speditioni suuromanikud eesotsas Meelis Saaresaluga nimetasid toimunut suurvarguseks. Väidetavalt oli minema viidud kogu tehnika, samuti kliendid, kes on logistikafirma tähtsaim vara. Ette­võte oli omaniku sõnul halvatud ega suutnud enam normaalselt kliente teenindada.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles