Siseminister: roolijoodikud tuleb ühiskonnast isoleerida (30)

Georgi Beltadze
, reporter
Copy
Foto: Eero Vabamägi

Neli ministeeriumi (sise-, justiits-, majandus- ja kommunikatsiooni- ning sotsiaalministeerium) otsivad lahendust, kuidas muuta Eesti teed roolijoodikutest ohutumaks. 

«Aasta algus on kahjuks olnud väga must Eesti liikluses. Väga ränk,» ütles peaminister Jüri Ratas (Keskerakond) täna valitsuse pressikonverentsil, viidates eilsele päevale, kus kaheksas raskes liiklusõnnetuses hukkus kaks inimest ja üheksa liiklejat said viga, nende hulgas ka mitu last, aga ka nädalavahetusel roolijoodiku põhjustatud avariile Saaremaal, mis nõudis kolme inimese elu ja kus kaks inimest, sh õnnetuse tekitaja, toimetati raskete vigastustega kopteriga Tallinnasse haiglasse.

«Mul on hea meel, et siseminister ja -ministeerium võtavad seda teemat väga tõsiselt, et töötada välja uusi lahendusi, kuidas teha kõik selleks, et preventiivselt selliseid traagilisi intsidente Eesti teedel liikluses vähendada,» sõnas Ratas.

Peaminister lisas, et andis ülesande kolmele ministeeriumile (justiits-, majandus- ja kommunikatsiooni- ning siseministeeriumile) tulla välja ettepanekutega, kuidas muuta Eesti teed ohutumaks ja võidelda roolijoodikutega. Siseminister Mart Helme (Eesti Konservatiivne Rahvaerakond) lisas sellesse arutellu ka sotsiaalministeeriumi.

Siseminister leidis pressikonverentsil, et roolijoodikute suhtes peavad karistused olema karmimad kui seni. 

«Ma absoluutselt ei nõustu nende pehmotsevate seisukohtadega, et ai, tegemist on haigete inimestega, keda tuleb ikkagi kasvatada ja ravida. Minu kindel veendumus on, et retsidiivsed tegelased tuleb roolist otsustavalt kõrvaldada. Ja selle üks moodus on nad ühiskonnast isoleerida. Et nad ei saaks kurja teha. Ei ole mingit põhjendust, et olin nii purjus, et otsustasin sõitma minna. No kuulge! Mis põhjendus see niisugune on? Olin nii purjus, et otsustasin kellegi maha lüüa. Andke mulle andeks! Kasvatage mind ümber! Ravige mind! – No nii ei saa!» selgitas minister.

Helme nentis, et ilmselt on ka neid, kellele ei meeldi tema mõnevõrra autoritaarne lähenemine probleemile.

Kommentaarid (30)
Copy
Tagasi üles