Aleksei Lotman: transpordi-keskkonna umbes sõlmed (4)

Aleksei Lotman
, Meie Eesti toimetaja
Copy
Aleksei Lotman.
Aleksei Lotman. Foto: Madis Sinivee

Eelmisel nädalal Meie Eesti veergudel ilmunud avalik kiri on pälvinud elavat vastukaja. Rail Baltic ongi suur projekt, mis tekitab suuri vastuolusid.

Keskkonnalehel käsitleme loomulikult seda keskkonna poolt vaadates, niipalju kui selles umbsõlmes keskkonda muudest asjadest on võimalik eraldada.

Avalik kiri oli suunatud valitsusele ja riigikogule. Valitsuse poolt sai eelmises numbris sõna majandus- ja taristuminister Taavi Aas. Selles lehes kommenteerib Rail Balticu keskkonnamõju riigikogu keskkonnakomisjoni aseesimees Yoko Alender Reformierakonnast. Ta märgib õigusega, et keskkonna seisukohalt on maanteetransport suur murelaps ja valitsuse plaanid rajada neljarajalisi teid on vastuolus vastutustundliku kliimapoliitikaga. Alender avaldab lootust, et keskkonnakaitsjad senisest rohkem sel teemal sõna võtavad.

Ka neil keskkonnalehekülgedel on toimetaja veerus korduvalt neljarajaliste teede keskkonnakahju mainitud. Küsisin suvel ka peaministrilt, kuidas sobituvad neljarajalised maanteed kliimapoliitika eesmärkidega, valitsusjuht viitas aga kliimateemal vastamise asemel ohutuse kaalutlustele. Ent odavam ja keskkonnasõbralikum on sõidusuunad eraldada teid neljarajaliseks ehitamata ning üldse oleks purjus kihutajate ohjeldamine ohutuse tagamisel tõhusam. Kõiki teid niikuinii neljarajaliseks ei ehita.

Kommentaarid (4)
Copy
Tagasi üles