Ekspertiis: Saaremaa surmaavarii põhjustaja joove oli 1,82 promilli (8)

Georgi Beltadze
, reporter
Copy
Liiklusõnnetus Saaremaal Risti-Virtsu-Kuivastu maantee 128. kilomeetril.
Liiklusõnnetus Saaremaal Risti-Virtsu-Kuivastu maantee 128. kilomeetril. Foto: Irina Mägi

Saaremaal raske liiklusõnnetuse uurimises Audi juhi Andres Reinarti verest määratud ekspertiis andis tulemuseks esialgsest haiglas tehtud analüüsist väiksema joobe, teatas Lääne prefektuur.

Kuressaare haiglas mõõdeti ligi tund pärast õnnetust juhi veres alkoholi sisalduseks 3,51 promilli.

Kohtuekspertiisi ja kriminalistika keskuses tehtud ekspertiisi tulemuseks oli 1,82 promilli, sest see võeti veidi enam kui neli tundi pärast õnnetust. Ehk kolm tundi jäi kahe proovi vahele. 

Lääne prefekt Kaido Kõplase sõnul on mõlemad analüüsi vastused kriminaalmenetluses oluliseks informatsiooniks.

«Jätkame kolme inimese surmaga lõppenud raske kuriteo asjaolude uurimist. Praegu on arstid andnud lootust, et juhi tervislik seisund paraneb nii palju, et saame lisaks tunnistajatele võtta ütlused ka temalt. Juhi joobe kõrval on tähtis teha selgeks ka kõik muud kuriteo tehiolud ning sellega praegu tegeleme,» sõnas Kõplas pressiteates.

Esialgseil andmeil juhtus õnnetus eelmise laupäeva pärastlõunal Kuressaarest 16 kilomeetri kaugusel asuvas Masa külas, kui Kuivastu poole liikunud Audi roolis olnud 34-aastane Reinart asus sooritama möödasõitu tema ees liikunud ja vasakpööret teinud Volvost, kuid põrkas sellega kokku.

Ligi kümme kilomeetrit enne avariipaika mõõtsid korrakaitsjad patrullbussis käsikiirusmõõtjaga Audi kiiruseks 138 kilomeetrit tunnis.

Õnnetuses hukkusid Volvot juhtinud 27-aastane naine ning tema kaheksakuune laps ja tema 58-aastane ema. Audi juht ja Volvos viibinud juhi 37-aastane õde toimetati raskes seisundis Kuressaarest kopteriga Talinnasse haiglasse, kus nad on siiani.

Kommentaarid (8)
Copy
Tagasi üles