Selgusid aasta naiskodukaitsja ja aasta kaitseliitlane

Copy
Aasta kaitseliitlane Kalle Tiits ja aasta naiskodukaitsja Ruth Maadla.
Aasta kaitseliitlane Kalle Tiits ja aasta naiskodukaitsja Ruth Maadla. Foto: Kristjan Prii

Aasta 2019 naiskodukaitsjaks valiti Ruth Maadla Võrumaa ringkonnast ja kaitseliitlaseks Kalle Tiits Saaremaa malevast.

Kaitseliidu ülem brigaadikindral Riho Ühtegi ja Naiskodukaitse esinaine Airi Tooming andsid täna Tallinna Reaalkoolis võitjatele üle rändauhinnad, milleks on pronksist naiskodukaitsja ja kaitseliitlase kujud.

Parimaid kaitseliitlasi ja naiskodukaitsjaid tulid tervitama ka Kkitseväe juhataja asetäitja kindralmajor Indrek Sirel ning kaitseministeeriumi asekantsler Margus Matt.

Aasta naiskodukaitsjat Ruth Maadlat on Võrumaa ringkond iseloomustanud järgmiselt: «Ta on silmapaistev ja kohusetundlik liige, kes ei karda kunagi oma arvamust ja mõtteid välja öelda. Tema abiga sai koostatud Võrumaa ringkonna ergutuste andmise statuut ning just tema on see, kes peab kindlat korda ringkonna liikmemaksu tasumiste üle. Sel aastal lõpetas ta laskur-sanitari erialakursuse ning nüüd omandab koos kaitseliitlastega teadmisi sõdurioskuste kursusel. Ta oli ka üks neljast naisest, kes möödunud aastal Admiral Pitka luurevõistlusel saavutas 28 võistkonna konkurentsis 10. koha, mis on läbi aegade parim koht naiste arvestuses.»

Aasta kaitseliitlast Kalle Tiitsi on Saaremaa malev iseloomustanud järgmiselt: «Ta on olnud maleva tegemistega seotud alates taasasutamisest. Ei ole möödunud ühtegi väljaõppealast üritust, kus ei oleks võimalik teda kohata. Tema tegevust läbi aastakümnete ilmestab ka igakülgne koostöö ja kaasabi Kaitseliidu organisatsioonidele Naiskodukaitse, Kodutütred ja Noored Kotkad. Vähe on olnud selliseid Noorte Kotkaste välilaagreid, kus ta ei oleks kaasa löönud. Seda nii autoroolis, kui ka instruktorina.  Teda kuulavad ja tema järgi joonduvad ka kõige suuremad väänikud. Teda võib nimetada maleva raudvaraks ja ilma liialduseta ka kaitseliitlase musternäidiseks.»

Aasta kaitseliitlast ja naiskodukaitsjat valiti kümnendat korda. Kõik konkursil osalenud kaitseliitlased ja naiskodukaitsjad on oma tegevusega teistele eeskujuks ja andnud Kaitseliidu arengusse märkimisväärse panuse.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles