Eesti arstid suunduvad esmaspäeval missioonile Keeniasse

BNS
Copy
Jüri Teras
Jüri Teras Foto: Eero Vabamägi

Põhja-Eesti regionaalhaigla (PERH) vabatahtlikud arstid suunduvad esmaspäeval järjekordsele missioonile Aafrikasse ning ravivad kahe nädala jooksul patsiente Keenias.

PERH-i kolm kirurgi, anestesioloog ja operatsiooniõde suunduvad MTÜ Eesti Arstid Aitavad Maailma egiidi all oma 12. missioonile, edastas MTÜ. Eesti meedikud ravivad kahe nädala jooksul patsiente Keenias Meru ülikooli ning Chaaria kloostri haiglas.

«Seda ongi keeruline selgitada, miks patsientide ravimisel maksimaalselt lubatud ületunde tegevad meditsiinitöötajad tahavad puhata teisel mandril veelgi intensiivsemalt patsiente ravides ja Eestis keelatud määral ületunde tehes,» ütles PERH-i üld- ja onkokirurgiakeskuse ülemarst, missiooni eestvedaja Jüri Teras.

«Kunagi ei tea, mis sind tegelikult ees ootab – kontrast eestimaise/euroopaliku heaoluga ja stabiilsusega paneb seniseid väärtushinnanguid üle kaaluma ega lase uinuda kunagi antud arsti vandel: pühendun arstitöös inimese abistamisele ja humaansuse põhimõtete teenimisele,» lisas Teras.

Missiooni rahastab välisministeerium läbi arengukoostöö programme.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles