Ojasoo: Tallinn muutus korraks normaalseks Euroopa linnaks

Teelemari Loonet
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Lavastaja Tiit Ojasoo.
Lavastaja Tiit Ojasoo. Foto: Tiina Kõrtsini / Õhtuleht

Teater NO99 kunstilise juhi ja direktori Tiit Ojasoo hinnangul muutis kultuuripealinna aasta Tallinna vähemalt korraks normaalseks Euroopa linnaks.

«Siin oli võimalik tunda end kõige paremas mõttes linnakodanikuna – sa said aru, et ei ela enam keskajal või ürgajal ega pea mõtlema vaid sellele, kuidas ellu jääda,» rääkis Ojasoo «Aktuaalsele kaamerale» antud usutluses, vahendab ERR Uudised.

«Kultuur on teatud mõttes luksus, mida saab endale lubada täiskasvanud ühiskond ja mul on hea meel, et Tallinn seda 2011. aastal ka oli,» lisas ta.

Samas hoiatas Ojasoo, et 2012. aastal tabab Eesti kultuurielu kindlasti pohmelus ning tühi tunne, mis saabub siis, kui mõistetakse, et kultuuri jaoks pole enam kasutada samu summasid, mis mullu.

«Kultuuripealinna aasta andis meile võimaluse teha natuke rohkem ja mõtelda natuke suuremalt ning muidugi on kahju, kui võimalusi vähemaks jääb,» ütles ta, kuid lisas, et pakitsus hinges, mis käsib luua, ei kao kuhugi.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles